Jostain syystä internet ei ole pitänyt Katvealueesta viime aikoina. Tämä on nyt jo yhdeksäs yritys julkaista tämä sarjakuva Katvealueella, kaikkien aiempien päätyttyä todella ihmeelliseen virheilmoitukseen. Ehkä internetin ennakkosensuuri yrittää estää tällaisen poliittisen sarjakuvan julkaisemisen, tai jotain. Lisäksi Facebook ei ole antanut minun vaihtaa Katvealue-sivun profiilikuvaa useampaan viikkoon, minkä vuoksi siellä on edelleen jouluinen profiilikuva.

Tilasto, jonka mukaan 2 prosenttia intialaisnaisista käyttää alkoholia, tulee intialaisesta aikakauslehdestä Frontline (www.frontline.in, vuoden 2013 ensimmäinen lehti). Frontline on yleensäkin hyvä lehti, josta käyn usein hakemassa ei-länsimaista perspektiiviä maailman tapahtumiin. Ja tietysti myös, jos Intiassa tapahtuu jotain, niin Frontlinesta saa yleensä tarkemman kuvan paikallisesta kuohunnasta kuin suomalaisesta mediasta. Tämä sarjakuva on tietysti osittain saanut innoitteensa Delhissä joulun aikaan tapahtuneesta joukkoraiskauksesta ja sen herättämistä reaktioista Intian parlamentissa ja poliisivoimissa.

Ja siltä varalta, että Internet löytää joskus tiensä tähän sarjakuvaan: Raiskaukset ovat monisyinen kysymys, jossa syitä ja näkökulmia on yhtä paljon kuin on raiskauksia ylipäätään. Tämä sarjakuva käsittelee yhtä asiaan liittyvää näkökantaa yhdeltä kantilta, tietoisesti kärjistäen ja yksinkertaistaen. Koska olen jo huomattavasti yli 15-vuotias, niin en kuvittele, että sarjakuvani edustama näkökanta olisi ainoa oikea, tai välttämättä edes oikea ylipäätään. Se on mahdollinen lähtökohta keskustelulle, ei viimeinen sana.

(Osoittautui, että sarjakuvan päivittyminen ei onnistunut tässä tekstissä olleen prosenttimerkin vuoksi, joka ilmeisesti laittoi sivuston tulkitsemaan tekstiä php-koodiksi.)