Tiesittekö, että Islannissa on 1288,4 traktoria jokaista viljeltyä tuhatta hehtaaria kohden. Eli useampi kuin yksi traktori hehtaaria kohden. Suomessa tämä luku on 88,5 , jonka ansiosta Suomi on tämän listan sijalla 13! Se on hyvä, mutta jos nyt kaikki suomalaiset ostaisivat itselleen oman traktorin, voisimme nousta tämänkin listan kärkisijalle! Suomi nousuun!

Käytin pari tuntia selaten läpi internetin traktori-fanisivuja sekä traktoriaiheisia keskustelufoorumeja saadakseni sitaatteja tuon traktoreista innostuneen miehen käytettäviksi, mutta sitten en kuitenkaan tilasyistä voinut käyttää kuin tuon yhden. Eikä siinä mitään, paras se olikin, ja jutun pointti tullee selväksi jo tuollakin. (Tosin kysymys tietysti kuuluu, että miksen vain keksinyt niitä lainauksia hatusta? Minkä ihmeen takia halusin oikeita sitaatteja? Kuinka tyhmä oikein olen?)

Ja niille joille sarjakuva jäisi muuten kryptiseksi, kerrottakoon että puran siinä turhaumiani yleistä internet-keskustelun tasoa kohtaan. Etenkin viime aikojen harvinaislaatuisen matalaotsaista poliittista debattia olen seurannut vuoroin itkien, vuoroin pahoinvoiden ja vuoroin ärsyyntyen. Sen vuoksi traktorifoorumit olivatkin tervetullutta vaihtelua. Siellä ei juurikaan haukuttu ketään, juteltiin vain traktoreista ja niiden tuunaamisesta. Kolme eläköönhuutoa traktoreille! Eläköön! Eläköön! Eläköön!

(Ja pahoittelen kaikilta Valmet 502:n faneilta, että olen huono piirtämään traktoreita. Ehkä se on kuitenkin tunnistettavissa.)