Vaikka sarjakuva onkin kirjoitettu fiktiivisen henkilön suuhun, tämä on ehdottomasti minun ehdoton, vahva uskoni asioiden todellisesta laidasta. Ei sarkasmia, ei ironiaa, vain täysin vilpitön varmuus. Kun perustan poliittisen puolueen, tämän vaatiminen osaksi kouluopetusta tulee keskeiseksi osaksi puolueohjelmaa.

Olen viime aikoina törmännyt useita kertoja kirjoituksiin, joissa on kauhisteltu sitä, kuinka nykyään ihmiset uskovat jopa siihen, että maapallo on litteä. Ja varmasti joku uskookin, kaikenlaisia ihmisiä on, mutta siitä huolimatta tähän uskovia on ihan vain yksittäisiä. Käytännössä kaikki löytämäni litteää maapalloa ajavat nettisivut ovat olleet lähinnä parodisia, tai vielä korostetummin äärimmäisen mielenkiintoisia älyllisiä harjoitteita, joissa yritetään saada fysiikan lakeja, jopa suhteellisuusteoriaa, sovitettua yhteen litteän maailman kanssa.

Kyseessä tuntuukin olevan lähinnä argumentti, jolla tunnetaan ylemmyyttä fiktiivistä olkiukkoa kohtaan: Oi, miten tyhmiä ne Amerikan kristityt ovatkaan, ne uskovat ihan mihin tahansa.

Litteä maa on kuitenkin liian vahvassa ristiriidassa arkihavaintojen kanssa. Maailmassa, jossa kaikki ovat istuneet lentokoneessa, ei kukaan voi uskoa litteään maailmaan.