Aikoinaan, kun ihmiset vielä käyttivät internetiä, eivätkä pelkästään puhelimensa appeja, netin sarjakuvien muoto oli, kuten Scott McCloud niitä kutsui, “infinite canvas”. Sarjakuvat saattoivat jatkua miten pitkään tahansa, mihin suuntaan tahansa, ja olla minkä muotoisia tahansa.

Vaikka en koskaan mitään villejä kokeiluja olekaan tehnyt, minun on ikävä ääretöntä kangasta. Nyt, kun piirrän sarjakuvia Instagramiin, minkäänlaisesta vapaudesta ei ole tietoakaan. Pituus on määrätty, ja muoto on hyvin tiukka.

Tuli vain mieleen, kun tämänkin kanssa pitkään tappelin, että sain sen oikeaan muottiin. Joihinkin kohtiin olisin halunnut piirtää kaksi kuvaa, mutta Instagramissa on helpompi piirtää vain yksi. Ja sitten pitää lyhentää ja pidentää ja muutenkin muokata tekstiä, että se sopii formaattiin.

Eipä siinä. Hauskaa pääsiäistä kaikille!

Se, että Barabbaan etunimi on vanhimmissa Raamatuissa mainittu Jeesukseksi, mutta sittemmin, jo alkukirkon aikana poistettu, on useassakin eri lähteessä todettu fakta. En minä näitä hatusta keksi, jos kerran pari tuntia taustatutkimusta teen. Tätäkin varten luin kaikkien evankeliumien kaikki maininnat Barabbaasta. Vaikka ei niissä hänen etunimestään mitään sanottu.