Aluksi haluaisin mainita, että sarjakuvassa esiintyvä ankka on aivan satunnainen, geneerinen ankka, ja kaikki yhteydet johonkin tavaramerkkisuojattuun tuoteperheeseen ovat tahatonta sattumaa.

Seuraavaksi haluaisin mainita, että tämä on tietääkseni kolmas kerta elämäni aikana, kun edes yritän piirtää tätä ankkaa. Ensimmäinen kerta on alle kymmenvuotiaana, toinen joskus viisitoistavuotiaana, ja kolmas nyt, lähes viisitoista vuotta edellistä yritystä myöhemmin. Ei sen piirtäminen mahdotonta olisi, mutta en lapsenakaan onnistunut koskaan ymmärtämään, miksi haluaisin kopioida jotain toisten piirtämää kun voin paljon pienemmällä vaivalla ja suuremmalla palkkiolla piirtää jotain ihan omaa. Tässäkin halusin myös tietoisesti pitää ankan ennemmin omaan tyyliini sopivana kuin puhtaana läpipiirtämisenä. Ei niin, että pystyisin alle kahden kuukauden harjoittelulla säällistä Aku Ankkaa piirtämään muutenkaan.

Tässä nyt viimeistely takkusi kaikin mahdollisin tavoin, mikä jätti jälkensä valmiiseenkin työhön. Pahoittelen. Vaikka ettepä te sitä kuitenkaan huomaa — mikäli joku tätä ylipäätään joskus lukee.

Seuraavat pari viikkoa olen tietokoneeni ulottumattomissa, joten bonuskuvat tulevat olemaan arkistojeni aarteita. Hauskaa kesää kaikille!