Pidän tämän nyt mahdollisimman lyhyenä:

1. Siirsin Tiiliskivi-joulukalenterin toistaiseksi piiloon. Se palaa luettavaksi kunhan keksin sille sopivan esiintymisalustan. En kuitenkaan halunnut, että sesonkisarjakuva olisi Katvealueen näkyvin osa pitkälle kevääseen saakka.

2. Kyllä, tämä tuli myöhemmin kuin olisin halunnut. Kun ei ollut lähes kahteen kuukauteen koskenutkaan siveltimeen, skanneriin ja vesiväreihin, niiden kanssa pelaaminen oli vaikeampaa kuin odotin. Lisäksi minulta hajosi tietokone, ja töissä on mennyt aikaa. Mutta tekosyitä mitä tekosyitä.

3. Sarjakuvassa esiintyvä lukijani on fiktiivinen henkilö, eikä perustu keneenkään oikeaan ihmiseen. Oikeastihan kukaan ei lue sarjakuviani eikä ketään kiinnosta olenko aikataulussa vai en.

4. Kevääni on oleva kiireinen. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraavan parin kuukauden ajan lupaan sivuille ainoastaan yhden päivityksen viikossa. Pidätän kuitenkin oikeuden useampaankin päivitykseen, ja luultavasti tulen oikeuttani käyttämään. Haluan vain sanoa, että en aio pakottaa itseäni piirtämään, jos aikaa ja energiaa ei yksinkertaisesti ole. Paitsi sen yhden kerran viikossa, siis.

5. Olipas kiva piirtää taas oikeasti, eikä millään höpötietokoneen höpövälineillä.

Näin. Hauskaa uutta vuotta kaikille, vaikka olenkin jo pahasti myöhässä toivotukseni kanssa, ja toivottavasti jatkatte lukijoinani vielä tämän pariviikkoisen tauonkin jälkeen. Tästä eteenpäin päivitän taas säännöllisesti (joskin ehkä vain noin kerran viikossa, kuten sanoin).

Ja ai niin, vielä tämä:

6. Katvealue-kirjani (“Ensimmäiset kymmenen vuotta”) toinen painos on tullut painosta. Ostakaa kirjojani. Vain kympillä. Hyvä kirja. Minulla on niitä monta. Niitä ostetaan helpoiten ottamalla minuun sähköpostitse yhteyttä. Ostakaa kavereillennekin. Ja sukulaisillenne. Ja paikkakuntanne kirjastoon. Ja joka paikkaan. Aina. Ja joka päivä.