Ei ole unieni parhaimmistoa tämä, mutta kun pitkästä aikaa herätessäni muistin uneni suurelta osin, niin päätin tehdä siitä sarjakuvan. Oli sitä kuitenkin hauska pyöritellä päässä ja käydä läpi niitä assosiaatioketjuja ja alitajuisia solmuja jotka tämänkin kehitteli. Muuten siinä ei ole vaikeuksia, mutta tuota “Suomi kielletty” -kylttiä en ihan täysin osaa selittää. Alun jääkiekko jää myös vähän avoimeksi, mutta koska tiedän että uni ei alkanut siitä, niin assosiaatio tulee luultavasti aiempien tapahtumien kautta. Tuo “kitara” on myös outo, mutta koska se on unissani toistuva elementti, se on selitettävissä jo ihan toistuvuudellaan.

Osa uneni hahmoista oli oikeita, olemassaolevia ihmisiä, mutta olen tietoisesti pyrkinyt tekemään heistä sukupuoltaan lukuunottamatta mahdollisimman ei-tunnistettavia. Joitain yksityiskohtia on muokattu koska sarjakuvan kieli muutoksia vaatii, ja tietysti paljon jää pois ihan vain sen takia etten osaa piirtää — tai vaikka ehkä osaisinkin, en viitsi tämän sarjakuvan takia käyttää sitä sadan tunnin työmäärää jonka realistisempien ja täsmällisempien kuvien tuottaminen minulta vaatisi.

Piirustusvirheitä on poikkeuksellisen paljon, sekä tussauksessa että värityksessä, mutta selitetään se nyt sillä että kyseessä on uni. Unien maailmassa, aivan kuten Katvealueen sarjakuvissa, kaikki ei ole ihan kohdallaan ja loppuun asti viimeisteltyä.