Tämän sarjakuvan innoittajana, alunperin, oli pitkäaikaisen sähköpostiystäväni Aliisan blogiteksti, jossa hän käsitteli “mieskieltä”. Tietysti sarjakuva eli matkalla, ja alkuperäisestä ideasta ei jäänyt paljoa jäljelle, mutta lähtökohtaisesti prosessi alkoi tuosta Aliisan tekstin lukemisesta. Olen monesti muutenkin saanut innoitetta sarjakuviini Aliisan kirjoituksista, joten annetaan kerrankin kunnia sinne minne se kuuluu. Hänen kirjoituksensa ovat yleensäkin ihastuttavan hyväntahtoisia, kauniita, ja järkeviä, ja kuten joskus taisin hänelle kommentoidakin siellä, hänen bloginsa on ollut minulle monesti se rauhaisa turvapaikka, johon pakenen kun muun internetin yletön vihamielisyys alkaa minua liikaa ahdistaa. Valitettavasti blogi on viimeaikoina päivittynyt huomattavan epäsäännöllisesti.

Muuten, jos näissä minun sarjakuvissa on muuten joitain aivan käsittämättömiä kirjoitusvirheitä, niin huomauttakaa, pyydän. Minulla on tekstatessani tapa, että jos kirjoittaessani unohdan yhden kirjaimen välistä, kirjoitan vain puuttuvan kirjaimen seuraavaan väliin, tarkoituksenani korjata se tietokoneella. Niinpä tässäkin sarjakuvassa luki yhdessä vaiheessa sanat “pystys namaistumaan”. Ongelma on se, että toisinaan unohdan korjata virheet, ja ne jäävät julkaistuun versioon asti. Eli jos huomaatte tällaisia, huomauttakaa, pyydän. Joohan?

Myös muut kirjoitus- ja kielioppivirheet saa huomauttaa — tosin viimeisen sanan oikeinkirjoituksesta sanon minä itse. Sillä oma käsitykseni hyvästä kielestä ei kaikilta osin vastaa peruskoulun/lukion kielenhuoltonormistoa.