Astrologia on tietysti muinainen ja arvostettu tieteenala, jonka vuoksi Katvealueen horoskoopitkin ovat absoluuttisen täsmällisiä ja ihan oikeasti tähdistä luettu. Lueskelin vielä wikipediaakin vähän horoskooppeihin liittyen ja muutamaa satunnaista nettisivuakin. Tämä on siis aito ja oikea ennustus. Ei mitään huuhaata.

Jostain syystä tähdet vain kertovat outoja asioita.

Sarjakuva on tietoinen pastissi — omaan tyyliini sovitettuna — Juan Santapaun Secret Knots -sarjakuvaansa aikoinaan tekemistä horoskoopeista. Esikuvat eivät ole enää netistä löydettävissä (paitsi ehkä Patreon-tilaajille), mutta ne olivat luonnollisesti parempia kuin höperöt kopioni. Secret Knots on joka tapauksessa parhaita nettisarjakuvia, mihin olen koskaan törmännyt, joten haluan mainostaa sitä tässä.

Ajattelin nokkelana poikana oikaista vähän, ja kopioida eduskunnan kuvan vanhasta sarjakuvastani, ajatellen, että sen kuin vain äkkiä vaihdan karhut ihmisiksi. Nopeasti tuli kuitenkin selväksi, että se olisi ollut paljon helpompi piirtää alusta asti uudestaan. On huomattavasti nopeampaa piirtää kokonaan uusi kuva, kuin mitä on ensin poistaa vanhasta kuvasta puolet ja sitten yrittää piirtää samannäköistä jälkeä uudestaan. Varsinkin kun vanhasta kuvasta on jo muutama vuosi, ja se on piirretty ihan eri ohjelmilla ja välineillä kuin millä nykyään piirrän.

Tarinan opetus: Ei kannata yrittää oikoreittejä. Ne ei aina auta.