Tänään juhlimme Jean Sibeliuksen syntymäpäivää ja suomalaisen musiikin päivää. Paljon onnea Janne! Paljon onnea suomalainen musiikki!

Sarjakuvan taustan yksityiskohdassa juhlimme myös Georges Mélièsin syntymän 151-vuotispäivää. Paljon onnea Georges! Georges olisi tietysti ansainnut ihan kokonaan omankin sarjakuvan, mutta ehkä sitten seuraavan kerran kun piirrän joulukalenteria. Juhlimme myös kymmenen päivää etuajassa Steven Spielbergin 66-vuotispäivää. Paljon onnea Steven, sitten kymmenen päivän päästä.

Minulla oli loputtomasti ongelmia sarjakuvan tekstin kanssa. Tämä on yksi ensimmäisistä joulukalenteria varten piirtämistäni sarjakuvista, mutta olin jättänyt silloin tekstit tekstaamatta — ja nyt en onnistunut löytämään alkuperäistä käsikirjoitustani yhtään mistään. Ja koska sarjakuvan piirtämisestä on jo pari viikkoa aikaa, minulla oli suuria vaikeuksia yrittää keksiä mitä ihmettä sarjakuvassa tapahtuu. Muistin toki suuret linjat, mutta yksityiskohdat olivat täysin hukassa. Indy ja Janne juttelevat kolmen kuvan ajan — mutta mistä? Natsit kuuntelevat musiikkia neljä ruutua — mutta mitä he puhuvat, mille he reagoivat? Jos joskus löydän käsikirjoitukseni, niin voin sitten tarkistaa osuinko lähellekään alkuperäisiä suunnitelmiani.

Tein myös sarjakuvan vahingossa väärään kokoon, joka nyt näkyy sitten tarpeettoman isona tekstinä. Jouduin myös pari päivää sitten vaihtamaan tussauskynää edellisen kuivuttua, joka sekin on aiheuttanut totuttautumisongelmia, mutta nyt tyrin ihan vain Photoshopin kanssa. Enkä ehdi sitä nyt alkaa korjaamaan. Ehkä joskus sitten jälkeenpäin. Minulla on aina toisinaan tapana, että salaa käyn korjaamassa vanhoja sarjakuviani, enkä kerro siitä kenellekään. En minä niitä tietenkään muuten muuta, mutta korjaan teknisiä virheitä, ja pari vanhaa olen myös värittänyt.

Kuusitoista yötä jouluun on, laskin aivan itse sillä veljeni Tommi opetti minut lukemaan ja laskemaan jo viisivuotiaana! Ilman Tommia olisin edelleen luku- ja laskutaidoton. Kiitos Tommille sinne Tansaniaan!