Mietin hetken, että käyttäisinkö tätä ollenkaan, koska tämä on nyt vain tällaista writer’s block -kitinää, joita maailma on jo valmiiksi ylitäynnä, mutta eipä tällä deadline-paineella voi jättää käyttämättä työtä jonka on jo tehnyt. Ja mitä kirjoituspalikkasarjakuviin tulee, niin ei tämä ole lainkaan pahimmasta päästä. Kyllä sarjakuvani kuitenkin ihan ansiokkaasti onnistuu löytämään luovasta ummetuksestakin jouluisuuden. (Tai niin ainakin itselleni valehtelen.)

Ja joka tapauksessa kun vain pakotin itseni jonkinlaisen sarjakuvan piirtämään, niin pääsin samalla luovuusjumistani eroon. Kun olin saanut tämän piirrettyä ja kirjoitettua, niin sitten saman tien kirjoitinkin alustavasti kolme muuta sarjakuvaa, joista yksi oli peräti jouluaaton sarjakuva. Eli ei ihan hukkaan mennyt tämäkään.

Jos teillä on mielessänne jotain jouluisia aiheita, joista mielestänne voisi syntyä hyvä sarjakuva, ja joita en ole vielä käyttänyt tämänvuotisessa enkä neljä vuotta sitten olleessa kalenterissani, niin vihjaiskaa. Minulla on olemassa jo valmis sarjakuva tai alustava suunnitelma melkein joka päivälle, mutta kaksi päivää vielä kumisee tyhjyyttään. Selvistä aiheista tiernapojat on jo piirretty ja julkaistaan luultavasti huomenna.

Tänään kaksitoista yli puolenpäivän on 12.12.12, klo 12.12. Seuraavan kerran jotain tällaista tapahtuu vasta 89 vuoden päästä, tammikuun ensimmäisenä aamuyönä 2101. Muistakaamme siis pysähtyä kellojemme ääreen arvostamaan tätä hetkeä.

Puolivälissä! Kaksitoista! Jouluhan on kohta jo täällä!