Piirsin tämän jo pari viikkoa sitten, ja siitä asti olen koko ajan painiskellut henkistä kamppailua sivun tekstien kanssa. Sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan tässäkin piti olla tekstiä, lähinnä pölynimurikauppiaan sisäistä monologia, mutta heti kun sain sivun piirrettyä, huomasin, että se toimii ihan yhtä hyvin, ellei paremminkin, kokonaan ilman tekstejä. Mutta en ollut varma, pystynkö sittenkään käyttämään yhtä sivua vain siihen, että pölynimurikauppias kävelee vesisateessa ja tulee taas kerran torjutuksi. Sivuja on kuitenkin vain 24.

Nyt sitten julkaisuhetkellä lopulta päätin, että kyllä, tämä toimii paremmin ilman tekstejä. Etenkin kun sivulla on pari ihan nättiäkin kuvaa, joista puhekuplat olisivat syöneet pois valitettavan paljon. Ja se vähäinen tarinaa kuljettava informaatiosisältö, joka pölynimurikauppiaan pohdiskeluista olisi saatu, on suhteellisen helposti levitettävissä pitkin muita sivuja, ja itsekseen puhuminen on joka tapauksessa aina vähän kyseenalainen kerrontatekninen ratkaisu.

Katvealueen Facebook-sivun tykkääjät saattanevat huomata, että kaksi kolmasosaa Katvealue-sivun tämänhetkisestä kansikuvasta on peräisin tästä sarjakuvasta — tosin niin, että vaihdoin vesisateen lumisateeksi.