Pöytäni kulmalla on satunnainen kasa satunnaisia papereita ja kirjekuoria ja lappusia, niin kuin aina. Ne ovat täynnä yksittäisiä lauseita, jotka olen keksinyt ja mahdollisesti käytän joskus jossain projektissa, tai laajempia ideoita sarjakuviin tai johonkin muuhun vastaavaan. Joulukalenterin alkaessa siivosin pöydältä nyt pois muut kuin tähän projektiin liittyvät lappuset, mutta silti pöydällä on viisi satunnaista aanelosta.

Yksi ensimmäisistä lapuista, jota aloin tuhertaa joulukalenterin tiimoilta, sisältää listaa jouluisista/talvisista asioista, joita en ole vielä koskaan käyttänyt aiemmissa joulukalentereissani (tai jotka pitää ehdottomasti käyttää tässä), ja siinä lukee “revontulet”.

Niinpä sitten jonain iltana istahdin alas, ja tuhertelin erinäköisiä viivoja tähtitaivaalle, ja yritin saada ne näyttämään edes jollain tasolla revontulilta. Sitten kun lopulta melko tyydyttävästi onnistuin, piti vielä toista viikkoa yrittää keksiä, miten ihmeessä tuon revontulikuvan voisi käyttää osana kalenteriani.

Ja tässä on lopputulos.

Kuusi päivää jouluun.