Tämä on taas kerran näitä sarjakuvakäsikirjoituksia, jotka olisivat enemmän kotonaan Alivaltiosihteerin radiohupailuna kuin sarjakuvana. Tämä on kuitenkin näitä sarjakuvia, joka on jo viiden vuoden ajan kehittynyt, ensin mustassa vihossani, ja sittemmin satunnaisten aanelosten selkäpuolilla, joten ehkä on vihdoin aika sille jotain oikeastikin tehdä.

Staedlerin Mars Lumograph HB on tietysti se lyijykynä, jolla itse luonnostelen kaikki sarjakuvani — mikä ei tietenkään ole kovin yllättävää, sillä kyseessä taitaa olla Suomen yleisimmin myynnissä oleva lyijykynä. Ainakin jos oikeasti käyttökelpoisista kynistä puhutaan.

Huomasinpas juuri, että unohdin värittää kynien peräpäät mustiksi. Pahus. Nythän ihmiset eivät tunnista kynää Staedleriksi.

Tein muutaman tussausvirheen tätä tussatessani, joten hetken ajan ajattelin, että olisin korjannut ne Photoshopilla ja samalla värittänyt koko sarjakuvan tietokoneella — mutta sitten ymmärsin yhtäkkiä että tämä sarjakuva jos mikään pitää ehdottomasti tehdä alusta loppuun asti käsin. Näin pitäisi tulla viimeistään kaikille selväksi, että minä ehdottomasti kuulun sarjakuvassa mainittuihin “mummoihin ja muihin teknologiavastaisiin vastarannanänkyröihin”. Vaikka tietysti, mikäli on koskaan yhtään aiempia sarjakuviani lukenut (tai minut tavannut) niin asia ei varmastikaan ole voinut jäädä epäselväksi.