Tämä nyt sitten on piirretty pullomusteella ja irtoteräkynällä. Jätin nyt pistämättä tänne sen ensimmäisen yritelmäni pullomusteen tiellä, jonka tein siveltimellä, erinäisistä syistä (ja huono tussaus on vain yksi niistä), ja aloitan tästä toisesta. En ollut koskaan käyttänyt sivellintä oikeastaan mihinkään, joten sen käytön tekniikka oli aika hukassa, ja irtoterällisellä kynällä sain yhdistelmän elävää viivaa ja jonkinlaista normaalikynästä muistuttavaa käyttötekniikkaa, joten pitäydyin siinä pitkän aikaa. Totta kai kaikki Katvealueen lukijat tietävät jo, että olen sittemmin siirtynyt kokonaan siveltimen käyttäjäksi, mutta tämä oli välivaihe, jossa on siinäkin puolensa.

Kyllä, tässä tekniikka on vielä pahasti hukassa, mutta toisaalta työksi, joka on piirretty tekniikalla jota en koskaan ennen ollut yhtään käyttänyt (mitä nyt sotkin ensin kaksi aakolmosta täyteen viivaharjoitelmia ja muita töhryjä), tämä on ihan okei.

Käsikirjoituksen puolesta tämä on kylläkin ihan hauska, vaikken siitä piirtoaikaan erityisemmin perustanutkaan, mutta nyt pystyin siitä itsekin nauttimaan näin kahden vuoden etäisyydestä luettuna. Tarina pohjautuu äärimmäisen löyhästi veljeni kirjoittamaan lyhytelokuvaan, jota editoin samoihin aikoihin kuin piirsin tämän, mutta painotan sanoja “äärimmäisen löyhästi”. Itse asiassa ainoa yhteys on se, että molemmissa mainitaan viikonpäiviä.