Tällä kertaa vaihdan bonuksen ja perussarjakuvan paikkaa, koska en halua taas tällä viikolla myöhästyä yhdellä päivällä ja päivittää vasta sunnuntaina. Eli ensi viikolla sitten kaksi bonus-sarjakuvaa.

Tämä on Katvealueen ensimmäinen sarjakuva, joka lähtee siitä oletuksesta, että ihmiset tietävät mitä tapahtuu ilman että sitä erikseen selitetään. Ehkä se on minun hybristäni kuvitella, että ihmiset välittäisivät sarjakuvistani tarpeeksi tunnistaakseen fallossymboliksi muuttuvan miehen ilman että esittelen häntä erikseen, mutta en tiedä onko se sitten niin olennaistakaan lopulta. Kaikille tulee kuitenkin selväksi, että sateenvarjo muuttuu takaisin mieheksi. Ainakin toivottavasti. Jos ei tullut, niin kerron sen nyt: Se sateenvarjo on mies, joka on muuttunut sateenvarjoksi. Ja nyt se muuttuu takaisin mieheksi.

Ensimmäinen kuva on piirretty kahteen kertaan. Olisi varmaan pitänyt piirtää vielä kolmannenkin. Sateen toteuttamista pohdin ja harjoittelin myös aika pitkään. Muutamassa kuvassa se onkin ihan hyvän näköinen.

Ja näin päättyi vuosi 2008.  Katvealue siirtyy lopullisesti nykyaikaan.