…ja Katvealue taas kerran heräilee horroksestaan. Joskin tämä on piirretty jo kaksi vuotta sitten, se vain jäi julkaisematta silloin — lähinnä erinäisistä perfektionismiin liittyvistä liiallisen kunnianhimoisista syistä.

Olen käsitellyt Katvealueen ongelmallista naiskuvaa aiemminkin, lähinnä näissä kommenttiteksteissäni, ja kaikki jotka minut henkilökohtaisesti tuntevat ovat luultavasti joskus joutuneet keskustelemaan kanssani asiasta, mutta ongelma on todellinen. Vaikkakin se on monimutkainen ongelma, joka on seurausta toisesta naiskuvausongelmasta, jonka joudun näin miehenä kokemaan.

Elämme maailmassa, jossa toiseuden pilkkaamista useimmiten paheksutaan. Eli valkoisena kasvissyöjänä heteromiehenä minun ei ole suotavaa pilkata tummaihoisia, homoja, naisia tai lihansyöjiä. Niinpä jos kirjoitan hahmon, joka on jollain tavoin ärsyttävä, rasittava, tyhmä tai nolo, minun on aina turvallisinta tehdä siitä valkoinen mies. Silloin pilkkaan niin kutsutusti “itseäni” (sillä kaikki valkoiset heteromiehethän ovat samanlaisia), enkä toiseutta.

Taistelen toki sitä vastaan usein, ja sitähän tässä sarjakuvassanikin teen. Muistutan kuitenkin, että sarjakuva on tarkoitushakuinen väärintulkinta Katvealueen sisällöstä, ja kokonaisuus on monin paikoin parempi. Mutta itseäni en valitettavasti voi muuksi muuttaa, joten jatkossakin kaikki Kimmo-sarjakuvat tulevat kertomaan valkoisesta (kasvissyöjästä) heteromiehestä.