Tämä myöhästyi parilla tunnilla totutusta, ja pahoittelen. Syytän tästä ihmiskuntaa, ja sen kollektiivista typeryyttä. Olisin illalla tarvinnut vielä puolisen tuntia lisää aikaa sarjakuvan viimeistelyyn, mutta minua väsytti — ja viikkoa ennen kellojen siirtämistä kesäaikaan vuorokausirytmiä ei vain yksinkertaisesti voi päästää pyörähtämään liian myöhäiseksi. Se aamutunnin katoaminen on tarpeeksi vaikeaa muutenkin. Ja kun työt alkavat tänään vasta iltapäivän puolella, ehdin hyvin viimeistellä tämän näin heräämisen jälkeenkin.

Älkää vain kuvitelko, että tämän sarjakuva kuvaisi sitä ajatusprosessia, jolla olen alunperin luonut tuon yksinäisyyden hahmon. Ei, todellisuudessa hahmo on luotu ennemmin vain visuaalisilla perusteilla, viivoja piirtäen, hakien muotoa joka olisi helposti tunnistettavissa ja toistettavissa, ilman mitään sen tiukempaa analyysia. Tämä sarjakuva syntyi siitä, että tuossa muutama sarjakuva sitten piirtäessäni yksinäisyyden päätä sattumalta huomasin, että se pää näyttää ihan Afrikalta. Tai sopivasti katsoen yksinäisyyden päässä pystyy niin halutessaan näkemään vähän Afrikan kaltaista muotoa.

Mutta minähän olen akateeminen humanisti, korkeakoulutettu kulttuurintutkija. Antakaa minulle neljäkymmentä tuntia lisää, niin kirjoitan yksinäisyyteni ulkonäöstä kokonaisen tieteellisesti uskottavan esseen.