Kaikki kunnia Winsor McCaylle. En ole Pikku Nemon seikkailujen suuri fani, sillä vaikka se onkin visuaalisesti ällistyttävän hieno sarjakuva, sen tarinankerronta on useimmiten suorastaan kiusallisen kömpelöä. Mutta niin vain viittaan sarjakuvaan jo toista kertaa Katvealueen historiassa. Niille, jotka eivät sarjakuvaa lainkaan tunne, tässä linkki Pikku Nemon ikonisimpaan seikkailuun, eli juuri siihen johon sarjakuvanikin viittaa.

Osa sarjakuvan malleina käyttämistäni valokuvista on itse ottamiani, mutta suurin osa on googlattu. En ole oikein koskaan oikein jaksanut itse ottaa tuollaisia latteita turistivalokuvia, kun olen aina ajatellut, että jos sellaisia haluan katsella, niitä löytyy netistä muutenkin. Muiden kuvien ottajista en jaksa välittää, niin geneerisiä valokuvat olivat, mutta tuo Tampereen Naistenlahden tunnelityömaa pohjautuu kuvankaappaukseen Ylen sivuilla olleen artikkelin lopussa olleesta videosta. Linkki. Artikkeli on mielenkiintoinen, joskin pinnallinen, katsaus Tampereen rantatunnelin työmaahan, jota voin suositella muutenkin luettavaksi.

Pahoitteluni tosiaan kaikille, jotka ovat kaipailleet Katvealueen perinteistä joulukalenteria. Suurin osa lukijoistani varmasti tietääkin, että olen tällä hetkellä Roomassa (kuten sarjakuvasta näkyykin), ja että yritän täällä ollessani kirjoittaa romaania, joten joulukalenterin tekeminen olisi yksinkertaisesti ollut liian iso urakka. Mutta ensi vuonna sitten taas. Joulu jää jotenkin latteaksi ilman joulukalenterin tuomaa älyvapaata työmäärää.

Hauskaa joulunodotusta kaikille.