Minulta loppuivat aaneloset. Skanneriini ei saa mahtumaan A3:sia, ja paperien leikkely pienemmäksi olisi ollut tarpeettoman työlästä. Lisäksi kun vielä tuhlasin arvokasta piirtoaikaa kävelemällä lähikauppaan ostamaan piirtopöydän (joka siis on tietokoneen apuväline), enkä saanut oikein millään toimimaan, lopputulokseksi tuli sitten tällainen pöytälaatikkohelmi.

Nämä molemmat on piirretty vuonna 2003, kun olin vaihto-opiskelijana Miskolcissa, Unkarissa. Pidän molemmista hyvin paljon. Varsinkin tuo ylempi kuva on harvinaisen onnistunut tuollaiseksi spontaanisti rakennetuksi satunnaiskuvaksi.

Nuo välispiikit puolestaan sitten tein uudella piirtopöydälläni. Olen piirtänyt sellaisella ennenkin, joten piirtäminen ei tuottanut suurempia ongelmia, mutta tekstata en vain tuolla vehkeellä osaa, en sitten millään. Joten pyydän anteeksi luokatonta käsialaani. Alunperin tarkoitukseni oli kirjoittaa enemmänkin tekstiä, mutta lopulta armahdin teitä.

Lupailin jo aikanaan helmi-maaliskuun taitteeseen Katvealueen siirtymistä erikoismoodiin, ja tarkoitukseni on pitää lupaukseni. Mutta vasta viikon päästä, sitä ennen ehdin julkaista vielä yhden normaalisarjakuvan. Silloin alan julkaista täällä ensimmäistä koskaan piirtämääni pitkää sarjakuvaa. Käsikirjoitus on tehty jo vuonna 2001, mutta olen saanut aikaiseksi piirtää sen vasta nyt ihan viime viikkoina. Julkaisen siitä aina yhden sivun joka toinen päivä, joten kaksitoistasivuisena sen ilmestyminen kokonaisuudessaan kestää sitten 24 päivää. Älkää odottako mitään mestariteosta. Odottakaa lähinnä jotain outoa.

Hauskaa maaliskuuta.