Vihdoin, kolme päivää sarjakuvan alkuperäisen ilmestymisen jälkeen sain sen väritettyä ja korjattua lukukelpoiseen muotoon. Minulle iski kesken sarjakuvan teon migreenikohtaus, jonka vuoksi en voinut tätä värittää ja tekstauksen viimeistelyn ja sijoittelun kanssa tuli ongelmia. Sitten vielä meni ylimääräinen vuorokausi, kun sain itselleni uuden tietokoneen ja se piti saattaa toimintakuntoon. Joka tapauksessa tämä on nyt sitten ensimmäinen 21,5″:n  iMacilla ja Photoshopilla tehty sarjakuva, joka näkyy heti huomattavasti parempana kuvanlaatuna. Vielä kun opin käyttämään konettani niin näistä saattaisi tulla jonain päivänä ihan nättejä.

Sarjakuva itsessään ammentaa Arto Jokisen tutkimuksista Kalevalan mieskuvasta, johon ohimennen törmäsin pari vuotta sitten gradua tehdessäni. Hän huomautti tekstissään (Panssaroitu maskuliinisuus: Mies, väkivalta ja kulttuuri), että Kalevalan “sankarilliset miehet” eivät itseasiassa ole kovin sankarillisia, tai varsinkaan esikuvallisia, ylimitoitettuine maskuliinisuuksineen ja oidipaalisine äitisuhteineen. Jokisen tekstin luettuani näkökulmani Kalevalaan muuttui täysin. Nyt sitten Kalevalan päivän kunniaksi lueskelin kirjaa itseään ja tiivistin sen tällaiseksi sarjakuvaksi. En ole Kalevalaa koskaan lukenut läpi, mutta tällä kertaa lukukokemus oli niin mukava, että lisäsin kirjan luettavien kirjojen listaan heti seuraavaksi. Kunhan vain kirjastoon asti taas jaksan kulkea. Sarjakuvani faktat on tarkistettu pariinkin kertaan (ehkä sitä lukuunottamatta, että Ilmarisen morsian ei näytä kullasta, hopeasta ja kuparista taotulta), mutta tulkinta ja sovitus on tietysti aika vapaa.

Ja ostakaa kirjojani, te jotka ette ole niitä vielä ostaneet! Maksaa vain kympin + postikulut 2,10. Sisältää Katvealueen kaanonin noin 50 ensimmäistä sarjakuvaa. Kun niitä saan vielä parikymmentä myytyä, pääsen kohta jo omilleni. Jee!