Harkitsin kyllä viikkoja, tai itse asiassa jopa ennen Suomesta lähtöäni, erilaisia tapoja tehdä Katvealueelle joulukalenteri tänäkin vuonna. Mutta valitettavasti kaikki ne nopeimmat ja toimivimmatkin ratkaisut olisivat tarvinneet paljon vierailevia taiteilijoita joulukalenteriini. Jonkinlaisen yksinkertaisen piirustuksen olisin saattanut haiku-runon kera tehdä joka toinen päivä tänne, mutta mihinkään sen isompaan en olisi pystynyt. Ja siitäkin olisi varmasti tullut huono. En ole kuitenkaan halukas kaikkea vapaa-aikaani täällä joulukalenteriin käyttämään. Tämä harmittaa minua suuresti, varmasti enemmän kuin ketään lukijoistani.

Eli ei joulukalenteria tänä vuonna. Mutta yritän kuitenkin saada tänne sarjakuvia vähän useammin, sillä ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että joulukuun sosiaaliset velvoitteeni antavat minulle enemmän tilaa sarjakuvien tekemiseen kuin mitä ne ovat loka- ja marraskuussa antaneet. Ja kyllä ne sarjakuvat varmasti ainakin osittain ovat jouluaiheisia. Sikäli mikäli täältä joulua löydän.

Pistin kuitenkin taas sen viimevuotisen joulukalenterin näkyville, siltä varalta että joku kolmesta säännöllisestä lukijastani haluaisi virkistää muistojaan kuinka kamalaa sontaa minä viime vuonna ihmisten kiusaksi tuotinkaan.