Kyllä. Anteeksi. Siinä on yhdyssanavirhe. Olisi minun kuusivuotiaana pitänyt tietää paremmin. Syytän kotikasvatustani, vanhempani eivät rankaisseet minua tarpeeksi yhdyssanavirheistä. Tosin kyseinen sarjakuva on mitä luultavimmin piirretty päiväkodissa.

Alkuperäinen sarjakuva on kokonaisuudessaan nelisivuinen eepos, jota seuraa yhtä pitkä jatko-osa nimeltään Uusi sarvi pää. Lapsuusajan sarjakuvieni tyylilliset esikuvat tulevat lähinnä 1980-luvun alun Commodore 64 -peleistä, etenkin pelistä nimeltään Chuckie Egg 2.

— tai näin ainakin olen aina ajatellut, mutta nyt kun katselen Wikipediasta, huomaan että Chuckie Egg 2 on vuodelta 1985, joten en ole välttämättä peliä vielä tätä piirtäessäni koskaan edes nähnyt… Hmm… Ehkä olenkin omaperäisempi kuin mitä olen antanut itseni ymmärtää… Ehkä pidinkin pelistä, koska se muistutti piirroksiani, ja koin samaistumista, sen sijaan että olisin ottanut siitä mallia ja esikuvaa.

Pari viikkoa sitten puhuin suunnitelmastani pistää Katvealueen ulkoasu uusiksi. Se ei ollut pelkkä perätön lupaus, sillä itse asiassa teinkin sen. Sivusto oli hetken aikaa eri näköinen. Mutta katseltuani rumaa uutta sivua pari minuuttia, totesin että vanhassa vara parempi, ja palautin ulkoasun pika pikaa takaisin aikaisempaan muottiin. Uudistaminen pelkän uudistamisen vuoksi on tyhmää, jos uudistus vie kokonaisuutta huonoon suuntaan.