Näin toteutettu joulukalenteri on matka, joka vie paikkoihin joita en ole vielä marraskuussa osannut arvata. Tiukka aikataulu, kiire ja stressi pakottavat aivot tarttumaan ensimmäisiin oivalluksiin, ja hyväksymään ensimmäiset piirrokset. Lopputulos on yhtä suuri yllätys itselleni kuin lukijoillenikin. Olen nauttinut tästä matkasta, jonka nyt kolmannen kerran tein, ja pistän sen taas elämäni arvokkaiden kokemusten joukkoon — mutta silti olen iloinen että saan vihdoin levätä. Kuukauden puurtamisen jälkeen saan vihdoin tehdä jotain muutakin kuin piirtää.

Ja toisaalta seison ihmeissäni joulukuusen äärellä ja ihmettelen mitä nyt tekisin. Tällaisen urakan jälkeen joulu itsessään on aina väistämättä antikliimaksi.

Sen pituinen se. Hauskaa joulua kaikille. Kiitos että luitte, toivottavasti nautitte, edes joistakin sarjakuvaluukuistani.

Katvealue palaa takaisin yhden viikkopäivityksen rytmiin. Päivitykset tulevat aina suunnilleen viikonloppuisin. Mutta pidätän itselleni oikeuden levätä loppiaiseen asti.

[EDIT: Sarjakuva on skannattu ja jälkikäsitelty uudelleen kuvanlaadun parantamiseksi 18.1.2013]