Pahoittelen myöhästymistä. Matkustin kotoa omien tavaroideni luota lapsuudenkodin turvaisaan huomaan, enkä kyennyt sarjakuvaa tuottamaan ennen kuin lauantaina päivällä. Tein sarjakuvan kuitenkin niin nopeasti lauantaina kuin vain pystyin, ja se valitettavasti näkyy viimeistelyn puuttumisessa.

Sarjakuvan innoittajana toimi Facebookissa koko joulun ajan pyörinyt Feminellin mainos, jossa vähäpukuinen nainen poseeraa joulutonttuhenkisessä alusasussa. Se toi minulle muistumia parin vuoden taakse Ranskaan, jossa puolipukeiset pin-up-tontuttaret vaikuttivat olevan hyvinkin norminmukainen joulukoriste kauppojen ikkunoissa – liittyivät naisten kauneus kaupan toimialaan tai eivät.

Myös vähän isken silmää kaikille niille lukijoilleni, jotka kolme vuotta sitten joulukalenterini kommenteissa toistuvasti valittivat sarjakuvani naiskuvaa. Nyt sitten siihen reagoin. Silloin päätin – kerrankin – olla puuttumaat mihinkään sukupuolentutkimusaiheeseen.

Myönnän kuitenkin että noita poseeraavia tyttötonttuja oli ihan kiva piirtää, jos ei muuten niin ainakin vaihtelun vuoksi.

Kaksi! Huominen ja ylihuominen sarjakuva ilmestyvät taas ajallaan aamulla kello kuusi. Lupaan ja vannon.

[Edit 2013-01-07: Sarjakuva on skannattu ja jälkikäsitelty uudelleen teknisen kuvanlaadun parantamiseksi.]