Se on surullista, että nyt kun tänään olisi todella hyvä aika muistella maya-kulttuuria, sen saavutuksia, sen onnistumisia, sen virheitä, sen ominaispiirteitä — niin ei. Kaikkialla vain paasataan joistain rahanahneiden new age – ja salaliittoteoriahuijareiden maailmanloppusepustuksista.

Jos jotain toivon, millä tavoin tämä tapahtuma ihmiskuntaa kehittäisi, niin siten, että seuraavan kerran kun internetin hörhöt alkavat paasata idioottimaisuuksiaan, niin ehkä sillä kertaa, vihdoin, edes yhden kerran, se valtamedia oikeasti ottaisi ja vaikenisi niistä.

Toivotaan, että tämän päivän väistämättömät tragediat kuitenkin jäävät pieniksi, ettei kenenkään joulumieli mene tällaisen typeryyden vuoksi pilalle.
Koska nyt kun asiaan olen viime viikkoina tutustunut paremmin, niin tämä tämänkertainen maailmanlopunodotus on jonkinlainen internetin kollektiivisen typeryyden yhteen tullut huipentuma. Kaikki hölmöimmät häröilyt, kaikki skitsoimmat salaliittoteoriat, kaikki villeimmät vaihtoehtouskonnot, ne kaikki on linkitetty toisiinsa hyvin löyhästi odottamaan tätä päivää, jolloin tapahtuu kaikki mitä vain joku on voinut keksiä. Vähän kuin vuosituhannen vaihteessa, mutta silloin ei vielä ollut yleisessä käytössä ollutta internetiä, joten ihmiskunnan kollektiivinen typeryys ei päässyt yhtä selkeästi kerääntymään.

Kolme. Tänään voi laulaa kolme yötä jouluun on. Tai itse asiassa ei, koska joulu on tarkalleen ottaen vasta 25. päivä, ja sinne on vielä neljä yötä.

Huominen päivitys saattaa tulla vasta iltapäivällä (en voi varmuudella tietää, sillä kirjoitan tätä 19. päivän iltana). Pahoitteluni jos niin käy.