Ja näin jatkuu historiallinen sarjakuvamme Juhana III:n elämän vaiheista. Koska taustatutkimusta tehdessäni upposin Wikipediaan loputtomaksi ajaksi lukemaan myös Elisabet I:n aikaa, niin täytyihän hänetkin sarjakuvassa vilauttaa. Erik XIV kun kerran juuri ennen isänsä kuolemaa oli lähettänyt veljensä puhemieheksi kosimaan Elisabetia vaimokseen.

Tällä kertaa käytin paremmin kaiken sen taustatutkimuksen hyväkseni, mitä tein varhaisen uuden ajan vaatemuodista. Joskin on sanottava, että eräällä nettisivulla törmäsin mainintaan, että ainakin pari vuosikymmentä myöhemmin Englannin hovissa oli tapana, että naimattomilla naisilla olisi ollut avoin rinta-aukko, jota tällä kertaa kummallakaan sarjakuvan naisista ei ole. Tosin ei kyllä ole Elisabetin muotokuvissakaan koskaan ennen kuin sitten vasta hänen vanhoina päivinään.

Kuvan alun nainen on Katariina Jagellonica, johon palaamme tarkemmin Juhana III:n seikkailuiden seuraavassa osassa. On hauska vaihteeksi taas kirjoittaa jotain vähän erilailla rakentuvaa sarjakuvaa — tai olisi, ellen tällä hetkellä kärsisi täydellisesta luovasta ummetuksesta, niin että jokainen yksittäinen sana on kaivamalla kaivettava henkisillä valurautapihdeillä jostain syvältä aivojen sopukoista.

Tästä kirjoitusjumituksesta johtuen, ja siitä että tarkoitukseni on käydä ensi viikolla Sodankylän elokuvajuhlilla, seuraava sarjakuva ilmestyy todennäköisesti noin puolentoista viikon kuluttua. Pahoitteluni. Vaikka eipä täällä näin kesäisin ketään käy.