Kaikki te, jotka olette lukeneet sarjakuviani Google Readerin kautta, olettehan huomanneet, että voitte myös tykätä Katvealueesta Facebookissa. Viimeisen puolen vuoden ajan olen aina uuden sarjakuvan julkaistessani linkittänyt sen myös sinne. Niin saisitte sitäkin kautta tietää aina kun saan sarjakuvan aikaiseksi. Eli siten teidän ei tarvitse lopettaa sarjakuvieni lukemista vaikka Google vähentääkin palveluitaan.

Sanoin, että seuraava sarjakuva ilmeistyisi puolentoista viikon päästä, mutta siinä livahtikin kolme viikkoa. Pahoitteluni. Matkani kesti hieman pidempään kuin olin odottanut, ja se kulki vähän eri reittejä. Ja sitten vielä korkea ilmanpaine ja tukahduttava sisälämpötila aiheutti minulle tuskaisaa päänsärkyä, mikä esti sarjakuvien luonnin. Ja lopulta vielä tietokoneeni ryhtyi hajoilemaan. Tekosyitä siis löytyy.

Kaikki Sodankylän elokuvajuhlien kävijät tunnistanevat mistä sarjakuvani on saanut innoitteensa — mutta kyllä noin yleisemminkin tämä suomalainen tapa kysyä aina minkä taideteoksen ottaisit mukaan autiolle saarelle on aika höpsö. Ylipäätään jo ajatus, että vaikkapa yksi elokuva riittäisi viihdyttämään kovinkaan pitkäksi aikaa yksinäistä ihmistä autiolla saarella on aika kummallinen. Itse en yleensä jaksa katsoa mitään elokuvaa useammin kuin kerran kahdessa vuodessa.

Mutta jos vain yksi pitäisi valita, niin miksen ottaisi Laulavia sadepisaroita. Tai ehkä My Fair Ladyn. Jotain hyväntuulista sen pitäisi joka tapauksessa olla.

Mutta minkä Katvealue-sarjakuvan ottaisin mukaani autiolle saarelle..? Hmm…