Tämä sarjakuva on rakentunut kokonaan Michelangelon Aatamin luomisen ympärille. Lukion äidinkielen oppikirjassa oli tämä kuva, ja päätin kopioida sen muokattuna sarjakuvaani. Loppu tarina rakentui sitten sen ympärille.

Tämä on ihan kiva pikku sarjakuva, ja pidän siitä edelleen hyvin paljon. Siinä on kuitenkin ongelmia, jotka ovat kalvaneet minua sarjakuvan synnystä saakka. Isoin on tuon Michelangelo-kuvan kuvateksti, joka jättää koko kuvan sinänsä merkityksettömäksi. Aikaa on kuitenkin vierinyt jo niin paljon, että sen muuttaminen olisi vain typerää.

Myöhemmin minua on alkanut häiritä myös tuo viimeisen kuvan ‘normaalia logiikkaa’ ihan vain siksi että vaikka se kuvittelee tarkoittavansa kaikkea, se ei kuitenkaan tarkoita mitään, ja lisäksi normaali sanana on tietysti aina normatiivinen ja tässä tapauksessa se hyvin kyseenalaisesti vieläpä sulkee uskonnollisen ajattelun ‘normin’ ulkopuolelle. Tietynlainen uskontokriittisyys on tietysti ollut ajatuksenani sarjakuvaa piirtäessä, mutta nyttemmin toivon, että olisin kirjoittanut jotain muuta, jotain täsmällisempää, jotain iskevämpää, kuin ‘normaali logiikka’.