Kyllä. Vastaus kysymykseen, jonka kaikki ovat aina kysyneet tämän sarjakuvan yhteydessä, on kyllä. Tämä perustuu tiettyyn luentoon. Tämä ei perustu keneenkään luennoitsijaan, vaan kritiikin kohde on taannoin kaikille Oulun humanisteille pakollisena ollut ‘tieteen filosofiset perusteet’ -kurssi. Totta kai päälle on otettu vielä taiteellisia vapauksia kärjistyksen ja huumorin nimissä, mutta tyhmän kurssin aiheuttamaa turhautumista olen tässä kuluttanut.

Tämä on ensimmäinen yliopistovuosina piirtämäni sarjakuva, vuodelta 2001, joten edellisen ja tämän sarjakuvan välissä onkin vierähtänyt kolmisen vuotta. Mutta toisaalta tämä on myös ensimmäinen sarjakuvani, jota ei ole piirretty luentotaiteena, vaan ihan kokonaisuudessaan vapaa-ajalla, omassa huoneessa, omalla pöydällä. Yhtä kaikki, vuodet 1999-2003 tuottivat yhteensä vain noin 4 sarjakuvaa. Ja lisäksi tietysti pari tarinaideaa, joista yksi on edelleen toteuttamatta. Mutta kyllä sekin vielä.

Kuvien reunojen puuttuminen oli hetkellinen päähänpisto, ja siitä seurannut kokeilu. En pitänyt siitä, jenkä pidä vieläkään, oten tämä on ainakin vielä elokuussa 2008 viimeinen tämännäköinen. Teksti on tekstattu tussilla useita vuosia piirtämisen jälkeen, mutta muistaakseni en tehnyt suuria muutoksia alkuperäiseen lyijykynällä tekstattuun tekstiin.