Olin palannut vähän tätä sarjakuvaa ennen Intiasta, jossa lääkärit olivat enemmän kuin innokkaita työntämään kaikki mahdolliset lääkkeet aina kun vain valkoisen naamani vastaanotolla näytin. Siksipä tämänkin sarjakuvan alkuperäinen nimi, joka on kirjoitettu paperin kylkeen, on nimenomaan “Kehitysmaalääkehoitoa”. En sitä kuitenkaan tänne käyttänyt, koska olen todennut että se on vain hämäävä nimi.

Tietysti kun ottaa huomioon suomalaisen lääkärikäynnin todellisuuden, jossa lääkärit vain kuuntelevat hengitystä, kurkkaavat kurkkuun ja sanovat että ehkäpä sinulla jotain on, ja jos vaiva jatkuu tai pahenee niin tule takaisin, niin tällainen yli-innokas lääkkeiden syöttö on lähes mukavan huomioivaa. Ei niin että se olisi kovin vastuullista.

Sarjakuvana olen suorastaan ällistynyt siitä kuinka hyvän näköinen tämä on. Sillä vaikka tuo ylärivin viimeinen ruutu onkin täysin turha ja rytmitykseltään viallinen hukkakuva, niin se on kuitenkin lähes ainoa vika jonka tästä osaan suoralta kädeltä luetella. Tietysti tässä oli aika pahoja mustetahroja, kiitos opettelussa olleen uuden tussaustekniikan, mutta ne on nyt pääosin poistettu tietokoneella.