Pahinta tuossa Helsingin Sanomien jutussa (19. 4. 2009) oli se, että siinä tehtiin iso juttu siitä kuinka ihmisten halu muuttaa omaa käytöstään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi oli vähentynyt — mutta käytännössä kaikki niin kutsutut muutokset mahtuivat enemmän kuin hyvin virhemarginaalin sisälle.

Mutta suosikkini tulee tässä: Asiantuntijan selitys sille, miksi ihmisten halukkuus vähentää lentomatkustamista on niin pientä: “Lentäminen liittyy voimakkaasti vapauden tunteeseen, uusien asioiden kokemiseen ja koko elämäntapaamme, ja osin tiedostamattomiinkin tarpeisiin. Jos ei voi lentää, se kahlitsee ihmistä — vähän kuin Neuvostoliitto, jossa matkustaminen ei ollut vapaata.” Joo-o. Onhan tuo runollista, mutta onko se uskottavaa, tai edes millään tasolla järkevää… Enpä sanoisi.

Kaikki muut sarjakuvassa kysytyt gallup-kysymykset ovat (viimeistä kuvaa lukuunottamatta, tietysti) pienin muokkauksin kysymyksiä, joita minulta on oikeasti kysytty mielipidetutkimuksissa. Ainoastaan tuota peruspalveluministerikysymystä on efektiä varten vähän väritetty, eikä mitään vastaavaa kysymystä ole muutenkaan kysytty minulta tämänhetkisen hallituksen aikana.

Tämä on nyt se sarjakuva, joka minulla oli alunperin tarkoitus julkaista viikko sitten, mutta en saanut sitä valmiiksi huonon piirustuspäiväni takia. Niinpä nyt sitten vappusarjakuva ja tämä vaihtoivat vähän paikkaa.