Ja näin aletaan päästä itse asiaan. Riunoilijapoika on ensimmäinen sarjakuva, jonka suoranaisesti luen kuulumaan Katvealueen viralliseen kaanoniin. Kyllä, tätä ennenkin on sarjakuvia, joista olen pitänyt kovastikin, ja joiden hahmoja olen käyttänyt useaankin kertaan myöhemmin, mutta Runoilijapoika nousee sarjakuvieni syntyhetkeksi kahdesta syystä: 1) Minun päässäni koko hahmo on äärimmäisen keskeinen osa koko sarjakuvieni maailmaa, ja ennen kaikkea 2) tämän jälkeen olen piirtänyt sarjakuvia huomattavasti säännöllisemmin — ainakin aina silloin kun olen sattunut olemaan Suomessa. Eli siinä missä vuosina 1999 – 2003 syntyi yhteensä neljä sarjakuvan kaltaista tuotosta (joista yksi ei edes ole näillä sivuilla, ainakaan vielä), vuonna 2004, jonka alulta Runoilijapoika on, piirsin niitä peräti yksitoista.

Runoilijapoika pohjautuu muutamaa vuotta vanhempaan ideaan, jota lähdin toteuttamaan — kunnes yhtäkkiä päätinkin tehdä ihan jotain muuta, koska totesin sarjakuvan tällaisenaan olevan hauskempi. Niinpä tästä tuli esittelysarjakuva yhteen hahmoon lisää, jota olen käyttänyt monen monta kertaa, ja aina olen nauttinut yhtä paljon keksiessäni huonoja riimejä ja kömpelöitä vertauksia.

Piirsin kyllä sen alkuperäisenkin ideani sarjakuvaksi myöhemmin, mutta siitä huolimatta aluperäisellä runoilijapojalla on erityinen paikka sydämessäni. Tämä saattaa hyvinkin olla se sarjakuva, jota saatte syyttää tai kiittää Katvealueen olemassaolosta.