Että tällainen sarjakuva tällä kertaa. Alun alkaen, kun julkaisin tämän sarjakuvan, kirjoitin tähän tekstiin kirjoitusvirheen, jota korjatessani onnistuin kaatamaan koko Katvealueen. Katvealue oli lähes viikon nurin, mutta yritetään nyt uudestaan, ilman kirjoitusvirheitä. Viikon aikana sarjakuva onnistui menettämään kaiken ajankohtaisuutensa, mikä on itse asiassa ihan mukava asia. Eipä pidä pelätä, että tämä lähtisi leviämään sosiaalisessa mediassa, ja kommenttikenttäni täyttyisi rasittavasta möyhäämisestä.

Puoli vuotta sitten piirsin sarjakuvan (Hallituksen sananvapaus), jossa maan hallitus vaati, että heidän tekojaan ei saa kritisoida, koska heidän kritisointi loukkaa heidän sananvapauttaan. Se oli silloin ihan vain höpsö irtovitsi ja kärjistys sananvapaus-käsitteen väärinkäytöstä. En olisi uskonut, että vain puoli vuotta myöhemmin Suomen politiikassa hallituspuolueen edustajat ihan oikeasti ja julkisesti käyttäisivät täysin samoja argumentteja.

Siihen nähden, kuinka paljon Suomen “nuiva” oikeisto väittää taistelevansa poliittista korrektiutta vastaan, heille itselleen tuntuu olevan huomattavan tärkeää että heitä itseään täytyy ehdottomasti kutsua heidän itse itselleen keksimillä höpsöillä kiertoilmauksilla. Mutta tätähän nykyinen keskustelu on. Ne, jotka kovimpaan ääneen puhuvat sananvapaudesta, puhuvat lähinnä vain omasta sanavapaudestaan. Kaikki muut mielipiteet ja puheenvuorot pitäisi saada tukahdutettua.

Tämän oli tarkoitus olla nopea ja rutiinilla rykäisty pikku sarjakuva, mutta sitten innostuin taas kokeilemaan uutta väritystekniikkaa, ja onnistuin käyttämään tähänkin toistakymmentä tuntia. Puhumattakaan siitä, kauanko käytin Katvealueen kaataneen ongelman paikallistamiseen ja sivuston korjaamiseen.

Ja ai niin, varoitus: Sarjakuva sisältää alastomuutta. Jos olette amerikkalainen, niin sarjakuva ei ole sovelias työpaikalla luettavaksi. Tai jotain vastaavaa, jota ne höpsöt aina alastomuuden yhteydessä varoittavat.