Tein kevätpäiväntasauksen aikaan höpsön videon, jossa jääkarhut ja minä juhlimme auringon paluuta tänne pohjoisille kotiseuduillemme. Sen tekeminen oli raskasta ja stressaavaa — mutta kivaa — joten päätin nyt syksyn tullessa tehdä sille vastinkappaleen.

YouTube-video on alla, mutta mikäli se ei näy, suora linkki videoon (jossa sen voi katsoa myös isommassa koossa) on tässä: https://www.youtube.com/watch?v=7-G8NPT__R0

 

Nyt se on valmis. Nyt saa siis taas nukkua ja syödä. Minulla on paha tapa aina joskus upota luoviin projekteihini niin pahasti, että yleinen elämänhallinta unohtuu jonnekin matkan varrelle. Ja nyt kun tähänkin olen viimeisen parin viikon aikana arviolta ehkä sata tuntia käyttänyt, niin huoneeni on aika sotkuinen ja minulla on nälkä. Ohessa kun kuitenkin olen myös käynyt töissä ja käynyt uimakoulussa.

Deadline oli alusta asti 23. syyskuuta kello 11:21, hetki jolloin aurinko ylittää päiväntasaajan, ja sen jälkeen muutoksia en enää tee. En vaikka animaatiossa vielä onkin pari kohtaa, jotka haluaisin muuttaa, ja musiikin kanssa pitäisi työskennellä vielä pitkäänkin. Yleisenä sääntönä voin taas pitää, että rumimmat kuvat ovat ne, jotka piirsin ensimmäisenä vielä harjoitellessani, ja ne, jotka piirsin viimeisenä kiireen ja turhautumisen puskiessa päälle. Projektin keskivaiheilla tekee aina parasta työtä.

Animaatio sisältää runsaasti sovitettua läpipiirtämistä, ja kaikkien mallina toimineiden lähteiden luetteleminen veisi tuntikausia. Yleisesti ottaen ne kuitenkin pohjautuvat loputtomiin googlauksiin erinäisillä hakusanoilla pingviineistä, jääkarhuista ja Etelämantereesta. Yhden kuvan taustalla näkyy kuitenkin himmeänä valokuva antarktisesta tähtitaivaasta, jonka käyttöehdoissa vaadittiin mainita, että kuvan on ottanut Jeremy Johnson, NSF, Antarctic Photo Library.

Lisäksi minusta tuntuu, että koska projektin lopun kiireessä jouduin piirtämään parissa kuvassa juoksevan jääkarhun netistä löytämäni valmiin animaation läpi, niin minun on annettava kunnia sinne minne se kuuluukin: http://acoyph.deviantart.com/art/Running-Polar-Bear-311046867 .

Tällä kertaa koko animaatio on tehty alusta loppuun Photoshopilla (CS4). Musiikki on tehty edelleen GarageBandillä, kun sellainen kerran kovalevyltäni löytyy. Edellisen animaation virheistä oppineena tällä kertaa tein musiikin kahdessa otteessa: Ensin sävelsin, sitten animoin, ja sen jälkeen muokkasin musiikin uudestaan. Yhdessä vaiheessa haaveilin, että olisin soittanut piano- ja kitaraosuudet oikeilla soittimilla, mutta aika jäi kesken.