Sitä keksii höpsön ja yksinkertaisen sarjakuvaidean, ja sitten sitä joutuu miettimään, että miltäköhän maailmanrauha näyttäisi, ja ennen kaikkea, minkä värinen on maailmanrauha. Siitä tuli nyt sitten tuon näköinen.

Sarjakuva tietysti lähti liikkeelle siitä ajatuksesta, että miten ihmeestä nykyisestä maailmantilanteesta voisi saada edes etäisesti sympaattisen sarjakuvan aikaan. Tein parhaani.

Tämä on luultavasti ensimmäinen kerta Katvealueen historiassa, kun kesken sarjakuvan hahmot vaihtavat vaatetustaan (poislukien Kimmo-hahmo). Yleensä käytän myös vaatteita henkilöhahmojen indikaattoreina, mutta tällä kertaa halusin käyttää vaatteita kuvaamaan ajan kulumista.

Asuntoni on ollut viime päivinä liian kuuma ja hiostava piirtämiseen, jonka vuoksi piirtelin tämän taloyhtiömme pihalla istuskellen. Tuossa pihalla on yllättävän mukava paikka piirtää, ja ne penkit ovat vielä sijoiteltu niin, että paikka tukee neuroosejani. Selän takana on korkea kallio, ja kaikki lähestyvät ihmiset pystyy havaitsemaan jo etäisyydestä.

Valitettavasti vain siinä olevat penkit eivät ole kovin hyviä huonoksi päässeelle selälleni. Sarjakuvia on vaikea tehdä, jos ei pysty istumaan piirtoasennossa yli tuntia päivässä.