Piirtelin tänne läpi kevään Miehen ja hänen yksinäisyytensä seikkailuita osittain senkin vuoksi, etten halunnut piirtää poliittista ja ajankohtaista sarjakuvaa. No, nyt kun se tarina loppui, vahingossa lipsahdan taas politiikan puolelle. Edelleen olen selvästikin vasemmistovihreä suvakki.

Tietysti on älytöntä kirjoittaa sarjakuvaa Soldiers of Odinista nyt, kun sen toiminta on hiipumassa — mikä tarkoittaa että jo hyvinkin pian tämä on pahasti vanhentunut — mutta toisaalta tämän innoittajana nyt olikin eräässä nettijutussa julkaistu entisen odinilaisen pettynyt lausahdus, jossa hän harmitteli sitä kuinka katupartiointi on ollut lähinnä tylsää kun ei ne kaikki turvapaikanhakijat olekaan koko ajan kaikkialla yrittämässä hyökätä suomalaisneitosten kimppuun. Niin no, onhan se aina pettymys, kun todellinen maailma ei vastaakaan samanmielisten nettifoorumeilla juoruttavaa maailmaa.

Niin kutsuttua taustatutkimusta tein taas sen verran, että tutustuin “vaihtoehtoiseen geologiaan”. Kun kirjoitin sanaparin Googleen (englanniksi), salaa toivoin, etten löytäisi mitään, mutta valitettavasti internet tuotti taas kerran pettymyksen. On toisinaan vaikea tietää, kun lukee älyttömiä salaliittoteorioita, ovatko ne parodioita vaiko oikeasti höyrähtäneiden kylähullujen teoksia, mutta kyllä netistä aika paljon erilaisia hyvinkin luovia vaihtoehtoja laattatektoniikalle esitetään. Omat suosikkini ovat “maanjäristykset johtuvat siitä, että maapallo laajenee” ja “mantereiden muoto ja sijainti johtuu yksittäisestä Pangean keskelle osuneesta meteoriitista”. Valtamedia ja valtavirtatiede ja liskomiehet vain tienaavat enemmän rahaa puhuessaan mannerlaatoista, tai jotain sinne päin.

Kaikenlaiseen sitä törmääkin.