Kuten huomannette, Katvealue kokeilee uusia temppuja. Palautetta saa antaa, ja sitä otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Olen jo vaikka kuinka pitkään haaveillut siirtymistä tietokonefontteihin. Osin siksi, että muutamat ihmiset ovat toisinaan valittaneet, että käsialojani on vaikea lukea — ja vaikka en sitä itse ymmärräkään, koska yläkoulun opettajana työskennellessänikin luin ongelmitta minkälaisia harakanvarpaita tahansa oppilaat eteeni työnsivätkin, niin lukijaystävällisyys on aina tarkoituksenmukaista. Ensisijainen syy kuitenkin on, että tietokonefontit lyhentävät sarjakuvan tekemiseen vaadittavaa aikaa noin tunnilla, ja tämä tunti on vieläpä sarjakuvaprosessin kaikkein pitkäveteisintä ja toisteisinta puurtamista. Josta valitettavan usein onkin seurannut se, että osa Katvealueen sarjakuvista on luokattoman huonosti tekstattuja.

Olen viimeiset kaksi kuukautta (ja kauemminkin) yrittänyt saada käsialoistani käyttökelpoisia fontteja, ja usean epäonnistumisen jälkeen vihdoin onnistuin löytämään toimivan ratkaisun. Tarkoitus on tehdä noin kymmenkunta erilaista fonttia, jotta voin vaihdella käsialoja aina niin halutessani, kuten olen tähänkin asti tehnyt. Toistaiseksi työ on kuitenkin kesken, itse asiassa vasta aluillaan, jonka vuoksi tässäkin sarjakuvassa psykiatrin fontti on julkaisuhetkellä väärän näköinen. Yritän jaksaa vaihtaa sen heti, kunhan saan oikeannäköisen käsialan tekstattua, skannattua ja käsiteltyä.

Toki tässä käyttämissänikin fonteissa on vielä häiritseviä pikkuvikoja, joita yritän lähipäivinä hioa — ainakin mikäli jaksan ja töiltä ehdin.

Ja on sarjakuva myös totuttua leveämpi. Olen pitkään halunnut kokeilla taittoa, jossa voin käyttää myös sivuttaissuuntaa hyväkseni. Tämänkertainen yritys on vähän laiska, mutta halusin kuitenkin vähän uudistua tässä suhteessakin. Valitettavasti tämä vähän vaikeuttanee sarjakuvien lukemista puhelimella, joten pahoitteluni mobiilikäyttäjille. (Joskin tietokonefontti sinänsä varmasti helpottaa tekstin pieneltä näytöltä tihrustamista.)

muokattu: Kaksi päivää myöhemmin vaihdoin psykiatrin fontin, päivitin muitakin fontteja, ja hieman muokkasin tekstiä. Tietokonefonteissa on sekin hyvä puoli, että tekstiä on helpompi hioa jälkikäteen. Tosin suuri osa tekstin muutoksista johtuu lähinnä siitä, että muuttuneet kirjasintyypit vaativat tekstien uudelleenasettelua.