Joka vuosi pääsiäisen aikaan minulla on ollut sellainen olo, että minun pitäisi piirtää pääsiäissarjakuva — kun kerran niitä joulusarjakuviakin niin urakalla aina työstän — ja aina olen jumittunut siihen, etten keksi aiheesta mitään järkevää sanottavaa. Kirjoitin sitten vain sen vuosittaisen sisäisen dialogini sarjakuvaksi.

Minä haluaisin, että suomalaiseen vuodenkiertoon tulisi lisää juhla-aikoja, jotka näkyisivät katukuvassa — mutta näkyisivät muutenkin kuin humalaisina teekkarilaumoina, ja olisivat jotain muuta kuin amerikkalaisista elokuvista ja televisiosarjoista kopioitua tuontikulttuuria. Uskonnollisuus ei haittaa, mutta toivoisin, että juhla onnistuisi laajenemaan uskonnollisen sisältönsä ulkopuolellekin, ihan niin kuin joulu tekee — ja osin pääsiäinenkin virpojineen ja mämmeineen. Tätä olen kaivannut aina siitä asti, kun Intiassa kävin, jossa juhlapyhiä ja kulkueita riittää suunnilleen joka toiselle viikolle. Tiedän, että haaveeni on epärealistinen, etenkin kun elinkeinoelämän keskusliitto haluaisi nykyisetkin juhlapyhät pois kalentereista, mutta ainahan saa toivoa.

Fontit kehittyvät hiljalleen, mutta ne ovat kaikki edelleen keskeneräisiä. Tämänviikkoisen sarjakuvan uusi kokeilu onkin sarjakuvan varjostusten tekeminen tietokoneella (suurelta osin). Yleensä lähes kaikki väritysvaiheen virheet ovat aina tapahtuneet varjostuksia tehdessä, joten olen jo pitkään miettinyt, voisinko siirtää tämän työvaiheen välineeseen, jossa on undo käytössä.

Ja tägit on vihdoin korjattu! Nyt niitä painamalla pääsee listaan, joka jotenkin jopa toimii. Sen kautta voitte mennä nyt vaikka lukemaan aiempia pääsiäissarjakuviani — mutta varoitan! Ne eivät ole hirveän hyviä, etenkään se, jonka nimessä on kysymysmerkki.