Alkuperäinen Kalevala lyhyesti — tai ihan vain Kalevala, niin kuin sen olen tänne alunperin nimennyt — on yksi suosikkitekstejä sarjakuvieni joukossa, mutta valitettavasti tuo sarjakuva on myös yksi ehdottomia inhokkejani mitä sen piirrosjälkeen tulee. Olenkin pitkään ajatellut, että piirtäisin sen uudelleen, myös jo senkin takia, että minua on kiinnostanut pitkään nähdä, millaiselta vanhan sarjakuvan uudelleenpiirtäminen tuntuu.

No, nyt piirsin. Olenko tähän tyytyväisempi kuin vanhaan? Toki. Onko tämä nytkään hyvä? Ei tietenkään. Kannattiko piirtää sarjakuva uudestaan? No jaa. Tulipa tehtyä.

Jos haluatte verrata tätä vanhaan versioon, linkki on tässä: KALEVALA.

Olisin halunnut käyttää sarjakuvien tekstinä ihan oikeaa faktuuraa, mutta tulin lopulta järkiini, ja hyväksyin että ne faktuuran k ja s ovat suurimmalle osalle lukijoista liian vaikeita (myös minulle toisinaan), joten etsin sitten tuollaisen faktuuraa mukailevan fontin, jonka kirjaimet kuitenkin ovat moderneita.

Sarjakuvan reunukset pohjaavat Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykin reunukseen. Nimenomaan siis siihen Ateneumissa olevaan, ei Suomen pankin versioon, sillä totesin, että kulttuurihistoriaansa tuntemattomilla ihmisillä on usein jotain ongelmia hakaristien kanssa.

Mutta hauskaa Kalevalan-päivää kaikille!