“Pakkoruotsi” on kirjoitettu sarjakuvassa lainausmerkkeihin, koska onhan se nyt aika typerä, tarkoitushakuinen propagandatermi. Ehkä vastapuolen pitäisi alkaa kutsua näkökantaansa “kulttuurihistoriallisen kielipääoman pelastamiseksi”, tai “kielihistoriansa hyväksyväksi täyssuomalaisuudeksi”, niin tämä keskustelu saataisiin nousemaan vielä astetta korkeammalle höpökeskustelujen sfääreihin.

Oma kantani itse kysymykseen voidaan ilmaista nelikirjaimisella lyhenteellä EVVK. Peruskoulun yläluokkien ensisijainen tarkoitus on opettaa lapsille toistensa huomioonottamista ja ylipäätään yrittää pitää ne hengissä ja ehjinä läpi murrosiän kuohuvimpien vuosien, joten se on melkolailla yksi ja sama mitä niille yritetään siellä näennäisesti opettaa.

Katvealue täyttää viisi (5) vuotta! Juhuu! Partyparty! Tarkoitukseni oli piirtää aiheeseen liittyvä sarjakuva tai jotain, mutta pari päivää mietittyäni en keksinyt mitään toteuttamisen arvoista. Yhdestä saamastani idea-aihiosta sen sijaan kirjoittelin nopeasti lyhyen luonnostelman joulukalenteria varten, joten voi olla, että pyhistä lupauksistani huolimatta Katvealueella vielä joskus joulukalenteri tullaan näkemään.

Lause, jonka mukaan 150 000 suomalaista on vähemmän kuin homoseksuaalien määrä Suomessa pohjautuu yleisimpiin tilastoihin, jonka mukaan ihmisistä 5 prosenttia kokee seksuaalisromanttista halua ensisijaisesti omaa sukupuoltaan kohtaan. Tilasto on tietysti kiistelty, mutta silti kaikki uskottavimmat arviot joita olen nähnyt vaihtelevat 3 ja 7 prosentin välillä. Joka tapauksessa enemmän kuin 154 598, joka tasa-arvoisella avioliitolakialoitteella on kansalaisaloite.fissä koossa tällä hetkellä.